PHP

PHP (acrònim recursiu de PHP: Hypertext Preprocessor) és un llenguatge de codi obert molt popular especialment adequat per al desenvolupament web i que pot ser incrustat en HTML.


En lloc d'utilitzar molts ordres per mostrar HTML (com en C o en Perl), les pàgines de PHP contenen HTML amb codi incrustat que fa "alguna cosa" (en aquest cas, mostrar "Hola, sóc un script de PHP!). el codi de PHP està tancat entre les etiquetes especials de començament i final que permeten entrar i sortir del "mode PHP".


El que distingeix a PHP d'alguna cosa del costat del client com Javascript és que el codi és executat al servidor, generant HTML i enviant-ho al client. El client rebrà el resultat d'executar l'script, encara que no se sabrà el codi subjacent que era. El servidor web pot ser configurat fins i tot perquè processi tots els fitxers HTML amb PHP, de manera que no hi ha manera que els usuaris puguin saber què es té sota la màniga.


El millor d'utilitzar PHP és la seva extrema simplicitat per al principiant, però al seu torn ofereix moltes característiques avançades per als programadors professionals. No tingui por de llegir la llarga llista de característiques de PHP. En unes poques hores podrà començar a escriure els seus primers scripts.


Tot i que el desenvolupament de PHP està centrat en la programació d'scripts del costat del servidor, es pot utilitzar per a moltes altres coses.