CMS

Els CMS tenen funcionalitats concretes que està comprovat que funcionen i funcionen bé, sense necessitat d'arreglar fallades en qüestions bàsiques i permetent centrar-se en aspectes més complexos. Els CMS solen cobrir necessitats per a plataformes de comerç electrònic, blocs, pàgines amb contingut estructurat i gestió d'usuaris ... tot depèn de triar el CMS apropiat.

Un usuari pot gestionar la seva pròpia web després de rebre formació. Un cop desenvolupada la web, el propi usuari pot afegir, editar o esborrar dades i mantenir la seva pàgina viva per si mateix.

El desenvolupament des d'un CMS és més ràpid i net. La creació de plantilles i funcionalitats per als gestors de continguts es basen en uns estàndards que un bon equip és capaç de seguir per aconseguir els resultats desitjats partint d'una base sòlida ja constituïda. Això elimina en gran part l'esforç necessari per a construir l'esquelet de codi d'una web.

Permeten desenvolupaments escalables. Això vol dir que, amb una bona planificació, es pot orientar el desenvolupament des d'un CMS per afegir noves funcionalitats no previstes en el futur sense que el web pateixi canvis traumàtics mitjançant la incorporació de mòduls.

Molts desenvolupadors utilitzen els CMS més populars. Això és un avantatge important, perquè qualsevol programador és capaç de fer-se càrrec i modificar qualsevol web sempre que conegui l'arquitectura del CMS empleat encara que no siguin ells els que l'hagin desenvolupat.

Molts creadors de contingut saben manejar-los. La gran majoria de redactors saben com gestionar WordPress en major o menor mesura per exemple. És relativament fàcil trobar persones que poden fer-se càrrec del contingut d'una web desenvolupada a partir d'un CMS sense necessitat d'ensenyar-los com es maneja.

Cada CMS té una comunitat de programadors darrere que constantment soluciona errors, crea nous mòduls i estan en contacte entre ells per proporcionar el millor servei possible als clients per als que desenvolupen.